Skip to content

Ookbions is de huurdersbelangenvereniging van huurders van woningcorporatie Welbions in Hengelo en Borne

nieuws

10 november 2019

Op uitnodiging van Leo Oude Huikink (voorzitter bewonerscommissie Flemminghof) ben ik namens het bestuur afgelopen donderdagavond aanwezig geweest bij de bewonersavond van de Flemminghof.

Hij zei op voorhand tegen mij dat ze als bestuur een verrassing hadden voor de bewoners, dit maakte mij uiteraard ook nieuwsgierig.

Bij de opening start Leo met een aantal algemene zaken:

  • Terugblik op daguitje met de bewoners;
  • Randzaken in en rondom het gebouw;
  • OV-jaarkaart voor ouderen;

Het eerstvolgende inloopspreekuur  over OV-jaarmarkt voor ouderen is op donderdag 21 februari van 14.00 -15.30 uur in Kulturhus de Bijenkorf, Marktstraat 23. (bron: Gemeente Borne)

Vervolgens werd de avond vervolgd door een film over het Ontstaan en de geschiedenis van de Flemminghof. Deze film is gemaakt door Rob’s archief en start met tekeningen uit 1811 en loopt door tot 2019, fantastisch!

Wilt u de film van 10 minuten ook zien? Ga naar deze website http://www.robsarchief.nl klik in het menu op “Borne 80-90” dan krijgt u een lijst waar vrijwel onderaan ‘Flemminghof’ staat als u daar op klikt start bovenaan de film.

We weten dat er veel actieve bewonerscommissies zijn en persoonlijk vind ik het heel belangrijk. Je ziet dat ‘eenzaamheid’ met name onder ouderen groeit en een bewonerscommissie kan daar, naar mijn mening, een verschil in maken.

Onze oproep is dus met name blijf elkaar opzoeken en als je gezamenlijk – als bewonerscommissie – met Welbions ergens tegen aan loopt en jullie komen niet verder neem dan contact met ons op via info@ookbions.nl.

Bart Sauer – Bestuurslid Ookbions

98F8668B-807C-457A-A04E-6DA55DC314B0-225x300