Skip to content

Ookbions is de huurdersbelangenvereniging van huurders van woningcorporatie Welbions in Hengelo en Borne

nieuws

30 december 2021

Beste huurder,

Schriftelijke ALV Ookbions 2021

Bij Ookbions hoort natuurlijk een jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV). Helaas moeten we voor 2021 de jaarvergadering, net zoals vorig jaar, schriftelijk plaats laten vinden. We hopen dat we elkaar volgend jaar weer fysiek kunnen ontmoeten !

De schriftelijke ALV 2021 werkt als volgt: Wanneer u geïnteresseerd bent kunt u de stukken raadplegen op de website via de knop hieronder.

 

Mocht u de stukken geprint willen ontvangen, dan sturen wij u de stukken op. Stuur hiervoor een e-mail met uw naam en adresgegevens naar info@ookbions.nl

U kunt uw vragen m.b.t. de ALV stellen aan het bestuur van Ookbions (via info@ookbions.nl) . Vervolgens zullen wij voor 1 maart 2022 alle vragen beantwoorden!

Klik hier voor alle documenten van de Algemene Ledenvergadering 2021

Nieuwe huurderscommissaris: Karen Fehse!

Hallo Ookbion-ers!

Graag stel ik mij aan jullie voor! Mijn naam is Karen Fehse en ik ben per 1 augustus op voordracht van Ookbions benoemd door de Raad van Commissarissen als huurderscommissaris. Ik ben in 1973 geboren in Enschede en ben een echte Twentse. Na mijn schooltijd in Enschede, heb ik mijn studie Bestuurskunde en promotie aan de Universiteit Twente voltooid. Ik heb o.a. gewerkt in Hengelo en Borne en ben vertrouwd met het werkgebied van Welbions en de mensen die bij Welbions (willen) huren.

“Wonen is een ontzettend belangrijk onderdeel van het levensgeluk.”

Zorg – Welzijn – Wonen zijn de thema‘s waar het in mijn beroepsleven om draait.  Ik werk al 20 jaar lang in de zorg- en culturele sector (o.a. als directeur van een grote ouderenzorginstelling en als zakelijk directeur van het Rijksmuseum Twenthe). Samen met mijn man Anthony (hoofddocent ICT aan Saxion) genieten wij met ons tweeën van ons werk en ons sociale leven. Daar hoort natuurlijk sporten en wandelen bij, maar ook gezelligheid, koken met vrienden en gewoon lekker kletsen met alle leuke mensen om ons heen. Ik geloof in “samen met elkaar” zijn: naar elkaar luisteren, elkaar helpen en stimuleren om de wereld steeds weer een stukje mooier te maken.

Wat ik bijzonder gaaf vind aan Welbions is dat de huurder bij ons echt meepraat door de huurdersvereniging Ookbions. Ookbions zit aan tafel bij de directie, bij de gemeente, en ook als Raad van Commissarissen spreken wij twee keer per jaar met het bestuur van Ookbions. Soms leggen we samen een werkbezoek af bij huurders of wijken van Welbions zodat we meer te weten komen over de leefbaarheid in de wijken of over nieuwe projecten. Medezeggenschap is ontzettend belangrijk en als Ookbions-leden laten jullie goed van je horen. Dat is belangrijk. Want het gaat om jullie woongenot, maar ook om het woongenot van de toekomstige huurders, de generaties die na ons komen.

Samen zijn we Welbions, en ik dan ook blij en trots dat ik als huurderscommissaris samen met alle andere mensen in de gemeenschap van Welbions mijn steentje bij mag dragen aan “doen wat nodig is” om het huren in Hengelo en Borne toegankelijk, betaalbaar en aangenaam te houden. Nu en in de toekomst.

nieuws